RSS Kultura

  • TELEVIZIONÁŘ: Co vedle silvestrů trvá 216 minut? Pravý Woodstock 12.8.2017
    Vrcholí léto lásky roku 1969, půl milionu lidí se nemá kde umýt ani co jíst a pít, ale tři dny ve znamení muziky, míru a drog si nedají vzít. To byl víkendový Woodstock, nejslavnější hudební maraton světa a také stejnojmenný oscarový dokument, jehož distribuční podoba měla „jen“ tři hodiny.Další články k tématu:RECENZE: Carlos Santana reinkarnoval […]
  • Slavní Samotáři rodí Děti samotářů. Nový film zahrne i lesbický vztah 11.8.2017
    Producentská společnost DonArt točí Děti samotářů, které svým obsahem velmi volně navazují na kultovní film Davida Ondříčka Samotáři. Nejde však o přímé pokračování. V rolích lesbického páru se potkají Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková.Další články k tématu:Sledovanost ČT Art zatím táhnou filmy Alois Nebel a SamotářiOd Šeptej přes Samotáře po detektivku: jak Muchow skládá pro […]
  • YouTube má senzaci. Čtyřminutové srdce už zná dvacet milionů lidí 11.8.2017
    Internet má novou senzaci. Animovaný němý snímek In a Heartbeat trvá jen čtyři minuty a natočili ho studenti americké Ringling College of Art and Design na Floridě jako závěrečnou školní práci. Skromný rozpočet dali dohromady pomocí veřejné sbírky – a pak už jen sledovali zázrak, včetně nominace na studentského Oscara.Další články k tématu:RECENZE: Milé děti, […]

RSS Ticketportal

  • LAVER CUP 2017 24.09.2017
    LAVER CUP 2017 24.09.2017- O2 arena, Praha
  • LAVER CUP 2017 24.09.2017
    LAVER CUP 2017 24.09.2017- O2 arena, Praha
  • PARKOVACÍ LÍSTEK – POPELKA NA LEDĚ 13.01.2018
    PARKOVACÍ LÍSTEK – POPELKA NA LEDĚ 13.01.2018- Parkovací dům, Praha 9 Parkování v O2 areně online Pro zjednodušení služeb poskytovaných návštěvníkům zavedla O2 arena spolu s prodejcem vstupenek Ticketportal možnost online nákupu parkování. Nově si tak kupující vstupenek na akce do O2 areny mohou objednat i parkovací lístek. Jak si tedy návštěvník v klidu a […]

RSS Komiks




RSS Kultura

  • Hlavním tématem Designbloku bude jídlo 12.8.2017
    Pražský mezinárodní festival designu Designblok pro svůj devatenáctý ročník vybral téma Jídlo.
  • Letní jazzová dílna pokřtí album 12.8.2017
    Letní jazzová dílna Karla Velebného se koná od 12. do 19. srpna ve Frýdlantu v Čechách již po čtyřiatřicáté. Týdenní seminář je nejstarším specializovaným kurzem v České republice, na němž zvláště mladí hudebníci a zpěváci pronikají do tajů jazzové interpretace.
  • Kafkovské křepčení kolem Chlestakova 11.8.2017
    Až ze sibiřské Ťumeně přivezl ruský soubor na 87. Jiráskův Hronov svérázného Revizora, kterého prezentoval ve čtvrtek 10. srpna. Divadelní studio Tišina, jež tvoří sedm mladých mužů ve věku od 19 do 33 let, vzniklo teprve před dvěma lety, ale už stačilo na domácích festivalech posbírat pár cen.
  • V Praze a Brně zahraje Metallica revival. Podle pořadatelů nejlepší na světě 11.8.2017
    Jako nejlepší Metallica revival na světě se představuje na Ukrajině sídlící skupina Scream Inc., která zahraje 18. srpna v pražském klubu Uhelna a 17. srpna v brněnském Mercy. Jejich preciznost, vyhranost a nadšení z klasického metalu 80. let jsou očividné. A jak pravil klasik, na ničem jiném nezáleží.
  • RECENZE: Miloš Jakeš nemá funky rád. Knížka, která rozesměje 11.8.2017
    Humoristická knížka Karla Veselého Bomba funk připomíná hlášku a písničku ze začátku devadesátých let „Karel Gott nemá funky rád.“ Nejen on, ale také legendární komunista Miloš Jakeš má s tímto hudebním žánrem zásadní problém. Jako hlavní záporná postava románu líčí na první socialistickou funkovou „supergroup“ Funky Leninz zákeřné léčky.
  • Na kultovní Samotáře navážou Děti samotářů s mladým Trojanem 11.8.2017
    Mladý herec Josef Trojan, syn Ivana Trojana a Kláry Pollertové–Trojanové, dostal hlavní roli v novém českém filmu Děti samotářů.
  • Wiz Khalifa na Szigetu kouřil jointy 11.8.2017
    Festivalovou párty na Szigetu nezbrzdila ani urputná vedra. Atmosféru druhého dne, tedy čtvrtku, rozproudili Jamie Cullum, Biffy Clyro a Wiz Khalifa. Horkem opilí návštěvnící zažili pestrý žánrový program. Projeli se na vlně jazzu, alternativního rocku i rapu.
  • Spielberg na Špilberku 11.8.2017
    Sedm večerů připravila tradičně Filharmonie Brno pro 18. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Špilberk.
  • Brutalu vládl Emperor, zaujali Swans 11.8.2017
    Prvním dvěma dnům festivalu tvrdé hudby Brutal Assault dominovaly reuniony slavných kapel. Ve čtvrtek vzbudil největší zájem diváků vyprodaného 22. ročníku norský blackmetalový Emperor. Mimořádný zážitek ale nabídli především američtí Swans.
  • Nepohodlná výstava. Pravdy o Berlínské zdi mnozí nechtějí slyšet, říká emigrant 11.8.2017
    Na místě bývalé Berlínské zdi oddělující východní a západní svět otevřel svou výstavu německý umělec Stefan Roloff. Téma zdi je podle něj bohužel velmi aktuální, nechápe proto svůj projekt jako historický.



Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient