Hamburger není jen výsadou Američanů. Také Češi si velmi rádi pochutnají na této dobrotě, která je hvězdou každé grilovací párty. I na podzim si však doma můžete připravit skvělý a chuťově dokonalý hamburger. Jak na to?
Jaké vybrat maso?
Na pravý hamburger si připravte pořádný kus kvalitního předního hovězího masa. Pro burgery je lepší spíše tučnější maso, které má okolo 20 % tuku. Pokud chcete burgery opravdu dobré, nikdy nekupujte hovězí maso již namleté, jelikož nevíte, co v něm je.
Jak maso umlít?
Mletí hovězího masa provádějte těsně před tím, než budete hamburgery připravovat, a to ideálně těsně po vytažení z lednice, kdy je maso studené. K mletí používejte kvalitní mlýnek na maso. Měkká a vyzrálá masa postačí namlít jen jednou hrubším mlýnkem. Mladé a čerstvé maso raději namelte dvakrát. Doporučit vám můžeme mlýnek na maso Orava MM-902, který je velmi výkonný a všestranný. Díky tomuto mlýnku vám půjde zpracování masa jedna báseň. Kromě masa můžete mlýnek využít na zeleninu a další měkké potraviny. Mlýnek na maso Orava MM-902 nabízí 3 hrubosti mletí: hrubé, střední a jemné. V balení naleznete i disky na výrobu klobásek. Mlýnek má protiskluzové nožičky, díky kterým bude stát pevně na místě. Další kvalitní mlýnky na maso můžete zakoupit na www.orava.cz.
Jak maso grilovat?
Z nakořeněného masa vytvořte placku, kterou položte na gril či pánev. Lehce přitlačte a nechte do poloviny propéct bez otáčení asi 3 minuty. Díky přitlačení se maso nescvrkne příliš, ale získá hezký tvar, který bude do housky ideální. V polovině grilování nebo opékání maso otočte, a dopékejte asi ještě 2 minuty. Po sejmutí z ohně maso nechte ještě chvíli odpočinout na talíři!
Podle chuti pak hamburgery naplňte. Fantazii se meze nekladou. Gastronomické zážitek doladí nejen zelenina, listový salát a dresink pikantní či jemný, ale také libovolný druh sýru či uzeniny. Dobrou chuť!